Ден, ама не като всеки

Днес ден като всеки и не точно.

Премеждие едно

След като се излюпих (беше изключително трудно) отидох до митницата, където трябваше да намеря каса 24 и да взема така чаканите свещи за кола. Преди малко повече от месец поръчах 16 броя свещи от ebay. Още от сега да уточня, че не карам танк;-) С приятели направихме връзка и поръчахме няколко комплекта свещи за колите ни и си разделихме само една такса за доставка.
В крайна сметка не намерих митницата, а и бързах за работа или по-скоро имах огромното желание да се докопам до Интернет за да си взема дозата сутрешна проверка на пощата, разчистване на спам и четене на новини. Ситуацията бе изнервена от липсата на Интернет в къщи:) Касата на доставчика има някакво странно работно време, което съвпада и с моето – трябва да намеря някой пенсионер да ходи да ми плаща нета. Не виждам как иначе може да се засичаме.

На работа си беше нормална лудница, както всеки ден. Да си запиша: трябва да си взема отпуска.

Премеждие две

Вечерта си тръгнах час и половина по-рано от работа, за да сваря касата на И-нет доставчика и достигнах крайната цел. Странна работа – аз ги гоня за да им давам пари…много странна работа! В крайна сметка излязах от касата с договор в ръка – момчетата пак са се препрепродали. Да, няма грешка ПреПреПродали. За трети път си продават задниците – как успяват да го направят? Вече на бележката ми пише banishora.com собственост на optic-com.eu собственост на speedy-net. Важното е, че вдигат скоростта с миграцията/закупуването.

Прибрах се, огледах се гладно, задоволих глада временно с някакви плодове (опасявам се от нежелан страничен ефект – не бяха в оптимално състояние) и рестартирах pppoe връзката за да се върже към доставчика. Да, ама не. Не било ден в който да тръгне от раз! Мъчих това онова, смених ланката. Е няма и няма! Изкопах телефона и след кратък разговор “-Цъкнете на компютърчетата. – Хм. Не знам как ще стане. Нямам такива. – ЪЪЪ? – Използвам Linux”. В този момент очаквах някакво мега тъпо обяснение, дори започнах да се подсмивам. Ама не! Човека явно беше на място (май като Пламен се представи) и подпита кой service-name ползвам:
– bn1! – изтрелях.
-Сменете го на bn2 -чух от другата страна
Смених го и докато го правех си спомних как това и друг път бе давало резултат. Но не, не и днес! Отново нищо не става – pppoe-то все така си timeout-ваше. Прекратих разговора с идеята, че отново ще сменя ланката. След кратко проучване се оказа, че проблема е в избрания от мен Access-Concentrator. Въпреки, че си се виждаше (pppoe -A) не ставаше връзката с него.
Секунди по-късно и вече имах Интернет – о жажда ненапита… впих се със зъби и нокти в клавиатурата и зачетах мейла.

Премеждие три

Как пък реших да си инсталирам Spyware Terminator… засече веднага някакъв троенец. Затрих го! Неговата …. Оказа се, че този е от пакостниците. След отстраняването му всеки опит да стартирам .exe файл беше напълно безуспешен. Това ми се случва за четвърти път в рамките на 7-8 години. Първият път преинсталирах, вторият също. На третият му намерих лек, който обаче днес не можах да се сетя… Добре, че FireFox си седеше включен и можех да гугля по проблема. След дълъг тормоз над google, дори се наложи да вкарвам верификационен код, тъй като G помисли, че търсенията ми са автоматично генерирани, намерих заветната цел! Ако ви се случи същия проблем, то изтеглете тази програмка. Тя редактира регистрите като възвръща функциите на .exe файловете.

“Късият” ми пост искам да завърша с една лична радост. Забелязах, че блога ми е линкнат в друг блог. Големи благодарности на Орлин. Веднага слагам връзка и в моя блог рол. Първите неща се помнят, а това е първата връзка към блога ми.

Орлине, благодаря!

Leave a Reply

CommentLuv badge