Записки по първия сняг.

След разходка из София от 8 до 12 часа сутринта:
1.Снегорини има …
2. ….има … ама само за цвят!
3. Снегорини на всяка улица, но се размотават като мухи без глави – сякаш им плащат на километър, а не на свършена работа – изринат сняг?!


4. Засякох 4 снегорина: един спеше на цариградско, един мина по един от най-безивестните булеварди и в първия момент ме същиса (казах си: бреййй тая зима к’хви машини са извадили и чистят!), а във втория се оказа, че си прави обиколки – нито пуска греблото, нито сняг чисти! третия пак по цариградско, но по-късно. Извършваше същите свещенодейства като втория – муха без глава или по-скоро като снегорин без гребло и пясък! Да, ама си имаше и двете, а защо не ги ползваше? Четвъртия по Мария Луиза – там колите вече бяха отъпкали до толкова, че не знам защо бе нужно и този снегорин да се мота наоколу? И да отново само се навърташе… то и оставаше да върши нещо след като обстановката си беше напълно приемлива – асвалта си беше само мокър и малко киша покрай тротоара.

В крайна сметка от четири засечени снегорина за 4 часа не видях един да прави нещо? На мен ли ми е такъв късмета да попадам само на такива?

Иначе забележителни снегорини – няма ги онези окаяни “снегорини” тип трактор с гребло с гума отдолу…. Всичко е модернизирно – огромни машини с прилично големи гребла и прилично снабдени с пясък! От каква полза обаче?

Отново честит първи сняг на всички! Дано не ви завади неподготвени и с летни гуми!

Leave a Reply

CommentLuv badge