Firefox v3.6 – недовършена шарения

Най-краткото описание, което мога да дам за новата версия на Firefox е недовършена шарения!

Най-омразното нещо е като не можеш да си откриеш чехлите, същото е и като сменят “Properties” с “Image info” и го закарат някъде по средата на менюто! Трябва да го търся всеки път когато кликна с дясно копче на мишката върху картинка (тук един ядосан емотикон!). При това дори тази функция е бъгава… При клик на “Image info” върху картинка, която е част от страницата вместо информация за картинката излиза прозорче с надпис “Page Info” WTF!?

Последния път когато започнаха да правят такива безумни генерални промени по браузер спрях да го ползвам.  Тогава Opera решиха да заменят ctr+n с ctr+t – е такива неща се правят само в бета версии, а не след години релизии!

Този път от Mozilla се осраха и пуснаха официален релийз, който освен че е насочен към шаренията, не работи, а и ме кара да променям начина си на работа с браузера!

При ъпгрейда нещо се е бъгнало и ми изчезнаха всички букмаркове! (тук един много ядосан емотикон).

Е няма пък! Връщам се на старата версия!

6 Responses to “Firefox v3.6 – недовършена шарения”

 1. Maniac says:

  Аз от лятото съм го разкарал този Firefox. Направо ми е втръснало от тов ада ми заема някакви луди MB, писнало ми е като си четя RSS да чета Firefox vulnerability и всякакви такива недостатъци. Единственото хубаво нещо в Firefox си остават добавките, всичко друго е под всякаква критика. В момента тествам Opera 10.50 , доволен съм от промените, които никак не са малко и определено биха могли много да помогнат, в момента в който се изчистят бъговете. При Opera също има много, обаче с тази разлика, че те всяка седмица пускат нов build и лека по лека се чистят. Много съм доволен от Chrome! Само чакам да пуснат проверка на правописа на български и се местя на него. Браузърът се развива с много бързи темпове и честно казано Opera и останалите вече заимстват от него.

  Жалко за Firefox! Все пак, аз не спирам да се надявам и очаквам големи неща от четвъртата версия.

 2. Мен много ме дразни това, че при десен бутон върху връзка вече липсва опцията “Properties”. А аз десен бутон щракам само заради това, за да видя дали връзката е реална, каква й е релацията и т.н. Е, сега няма от къде да го видя. Ще си стоя на 3.5

 3. Марто says:

  Точно липсата на Properties ме накара и мен да върна една версия назад!

 4. Аз се върнах на 3.5.7 първо, защото няма properties на десен бутон и второ половината адони не ми работеха… Може и аз нещо да не съм направил, както трябва, но като подобрят новата версия, ще обновя лисичката.

 5. Това се случва с всеки един софтуер и изглежда е тенденция. Ще дам пример с GetRight – беше страхотна програмка за сваляне на файлове когато връзките бяха калпави (модем). Отначало беше простичка – само сваляше файлове. После започнаха “екстри”. И продължиха… И сега вече не знаеш за какво е тази програма – ако не си се родил и израстнал заедно с нея, то вече се загубваш в дебрите на хилядите опции.

  Други примери – Firefox естествено. ICQ – нямам думи, там положението е страшно. Самите операционни системи впрочем – Windows се набъка със скрап.

  А сайтовете? Помните ли преди колко готино беше Yahoo навремето? Сега като отидете на сайта и се чудите какво става, почти неизползваем е. Само Google май си остана простичък и “право в целта”. То и затова май станаха монополисти…

 6. Марто says:

  Да, явно е тенденция, но явно на масовия потребител му харесва или аз нещо съм ненормален?
  Иначе примерите наистина са много: FlashGet (когато спрях да ползвам GetRight минах на FlashGet – вече не е необходим), ICQ (заради него минах на QIP, който хвана същия полъх на вятъра), Bitcomet ( минах на uTorrent, но спрях да го ъпдейтвам след като започна да заприличва на Bitcomet) …
  Тръгнах да търся изключения, но не се сещам и за едно дори:(

Leave a Reply

CommentLuv badge