Globul Unlimited**** и Vivacom UniCall

В тези дни на криза;) мобилните оператори изнагляват максимално, а тъй като е криза;) разните му там държавни органи ги мързи да се самосезират…

Част от предложението на Globul – Globul Unlimited:

Неограничени минути за разговори и SMS към мобилната мрежа на GLOBUL*

Ето и какво се крие зад звездичката:

* В рамките на разумното месечно потребление – до 1500 минути и 1500 SMS месечно

Кое точно е неограниченото и какви са те, че да определят какво е разумно?

Ето и появилото се в същото време предложение от Vivacom – UniCall (странно как два конкурентни екипа вадят в един ден две еднакви по идея програма?):

10* часа за разговори на месец към всички оператори в страната

Малко по-надолу в офертата става ясно, че са пропуснали още една-две звездички в изречението…
Първо тези “10 часа” са само за промоционалния период (2 или 6 месеца според договора – една или две години).
Второ 10те часа са разпреденили към различни оператори по следната схема Vivacom(120+120), фиксирани (150+150), други мобилни (30+30).

След изтичане на промоционалния период времето за включени разговори пада на 5 часа, от които само 30 са наистина към всички (тоест към други мобилни оператори).

16 Responses to “Globul Unlimited**** и Vivacom UniCall”

  1. Свилен says:

    Приятел, ти от реклама разбираш ли?
    Виждам си достатъчно умен и си гледал стотици такива. Няма значение факта, че работя за компанията, има значение, че като видиш както казваш ти “10 часа” и айдее юруш. Чак ви се чудя как се връзвате още.

  2. Марто says:

    Ако си прочел поста щеше да си разбрал, че не се връзвам, а се дразня на:
    – вашата наглост
    – доверчивостта на хората

    Всъщност няма лошо хората да са доверчиви, лошото е, че се възползвате от това!

    Вашето не е реклама е подлъгващ рекламен трик. Така де, то вие други не правите – още преди да намеря необходимата информация бях наясно, че е чиста проба измама.

  3. Андрей says:

    ами Марто, прав си

    Свилене, какво значи “айде юруш”?? ами напишете тогава 25 часа на ден разговори, пък сложете звездичка “*майтап бе, кво се връзвате?”

  4. bubsss says:

    Welcome to Bulgaristan 😉

  5. Plamen Dimitrov says:

    Изобщо не се учудвам.. а особено виваком са си нагли педера*ти, аз лично съм потърпевш от глупостите им. Както вече ти казаха това не е реклама а подлъгващ трик. За globul не знам но Vivacom добре ги обучават, добре в това да лъжат клиентите си по всякакъв начин за да подпишеш някакав неясен договор с тях. Ти питаш за нещо конкретно – онези ти каз ват ето тук пише “Съгласно точка ХХ от условията за ползване”, като тези условия се предполага че ги имало някъде в интернет. Да не говорим, че предполагаемите условия са неоткриваеми, ако изобщо ги има. Какви са тези глупости?? Това не просто е НЕКОРЕКТНО, това си е абсолютна измама! Свилен няма какво да си чудиш, като потребителите нямат избор. Няма никакъв контрол върху тези неща и всеки прави каквото си иска.. в е*ана държава живеем..

  6. dimitkoster says:

    Всичко е вярно, само че Виваком дават 1200+1200, 1500+1500, и 300+300, пропуснал си по една нула.

  7. Марто says:

    dimitkoster , пропуснал си факта, че коментирам UniCall S (10часа за разговори), а не UniCall XL (100 часа за разговори).

  8. Вальо says:

    Хубав анализ! Поздравления! Току-що ме спасихте да се вържа и аз на въдицата на Unicall.

  9. Свилен says:

    Хахаха направо ме разсмивате. Наглост и глупости?
    Че после и държавата плюете, направете си труда и отворете някоя страница на телекомуникационни услуги в Германия (примерно). Ако не знаете немски ще ви преведа, няма проблеми. Само погледнете колко звездички и какви условия има. После пак плюйте по държавата, как тя ви е виновна. Банкови реклами гледали ли сте, изобщо забелязвали ли сте на всички реклами по телевизията звездичките?
    Май много розово гледате на света и “всичко което хвърчи се яде” . Имам чувството, че се обяснявам пред втора група в детската градина,

  10. Марто says:

    Това, че искате да живеете във свят в който да лъжеш и замазваш е повече от нормално си е Ваш проблем – не смятам да ставам част от него (:

  11. Свилен says:

    Приятел, ти излизал ли си от вкъщи скоро?
    Пак ще те попитам, реклама за нов автомобил гледал ли си? Предлагат ли ги на “изкушителни” цени от xxxxx.xx лв. ? А отдолу като погледнеш с малкия текст в брошурката пише за базови модели. Най-пресния случай: шоколад Милка, едно парченце и си там. На ден изяждам по един ама полза никаква. К’во правим?

  12. Марто says:

    Не разбирам на теб какъв ти е проблема?
    Никой не говори, че само вие подлъгвате/мажете – други също го правят, но в случая разглеждам конкретно вашата реклама.
    Компанията, в която работиш предлага масова услуга – може да не ям шоколад всеки ден, но всеки ден говоря по GSM и ползвам мобилен Интернет – нормално е повече да ми правят впечетление вашите подлъгаващи реклами спрямо тези на разни шоколадчета.
    .-= Последнот от Марто: Край на тримесечната коледна промоция =-.

  13. Свилен says:

    Проблем изобщо нямам 🙂
    Защо за шоколадчето се хвана, опитвам се да ти обясня идеята за маркетинга и рекламите като цяло. Имаш ли 10 часа за разговори? Имаш. Към всички оператори ли са? Към всички са.
    И си има звездичка, както задачите по математика едно време, и след нея си е описано всичко. Уловки няма, няма и да има за мислещите.

  14. Kalin says:

    Ако VIVACOM са нагли да пуснат 30 минути извън мрежата си, и когато звъниш към фиксираните и към мобилните на VIVACOM, да не взема от минутите ти към М-Тел. Незнам какви трябва да са М-Тел. За 10лв. на М-Тел не мога да използвам 30 минути към тяхната мрежа без да вкарвам номера в група. Да не говорим пък за набиране на GLOBUL и VIVACOM.

  15. CoCaiNa_Bs says:

    И какво става с интернет в телефона идва ти една сметка накрая 100 -120 лв , и се чудиш как с половината заплава после ще искараш месеца примерно така ,че не ми обеснявай ,че сте невинни или незнам си какво по нагли сащества от вас мобилните оператори няма в тоя свят!

  16. Свилен says:

    На теб даже няма смисъл да ти се отговаря. Щом не можеш да пишеш на БГ, явно не можеш и да четеш…. следователно не можеш да се оправиш с телефона си, следователно си се набутал сам.

Leave a Reply

CommentLuv badge