Google използват IE6? WTF!

Google & Internet Explorer 6

Google върло се нахвърлят над прекия си конкурент Microsoft. От няколко дни се върти новина, че Google изхвърлят Windows, заради дупки/а в сигурността, които причиниха главоболия на компанията. Миналата година китайски хакери проникнаха в компютри на Google, използвайки дупка в сигурността на Internet Explorer в (забележете) версия 6 (шест) на браузера!

Винаги ми е правило неприятно впечатление двуличието на компанията по отношение на изискванията й към потребителите и това какви изисквания покриват собствените продукти на Google!

За какво става дума?

– откакто ползвам Google.com като търсачка никога не съм виждал кода й да се валидира (според стандартите на W3C). 32 грешки и 2 предупреждения

– от повече от година от Google обявиха, че ще спрат поддръжката на IE<7 в своите продукти – най-явно това бе след като изкараха съобщение в youtube.com. Добре, ама не е ли двуличие голяма част от Google да работи на IE6, вместо на по-висока версия?

– предното отваря и въпроса защо не ползват Firefox/Chrome – самата компания не ползва толкова хваления (от самата нея) сигурен продукт?

– няма логично обяснение нещо, което ти е на 200 метра кабел да ти е по-бързо/по-добро от нещо, което се намира на хиляди километри оптика. Според Google това е възможно и се казва Google DNS

Списъка е огромен, но каква полза?

3 Responses to “Google използват IE6? WTF!”

  1. go_fire says:

    Да-а-а Марто и аз отдавна забелязвам подобни работи, включително за валидирането, но глас в пустиня. Твоята трибуна поне е доста по-голяма и чувана надалеч. Аз примерно много се дразня и на това, че все се обявяват за поддръжка на “оупен соурс” , но те самите не го правят. Никоя от техните програми не е такава, повечето дори нямат версия за ГНУ/Линукс, а почти всички дето имат са симулирани през wine, а не направени за платформата. Последния случай беше с техния browser, дето колко месеци му трябваха. И пак не е “опен”, а на основата на “опен” хромиума. И великия Андроид. В него, това което не е “опен” е повече от това, на което дават кода. Ей такива мисли.

  2. MacTeP says:

    Корпорацията си е корпорация, нищо ново под слънцето. Just business as usual. Google от няколко години просто станаха толкова арогантни, че няма и на къде повече. Спряха да разчитат на качеството на услугите си, а започнаха да разчитат на глупостта на потребителите. В дългосрочен план не ги виждам да просперират още дълго… може би докато не се появи сериозна конкуренция.
    .-= Последнот от MacTeP: Уроци по програмиране =-.

  3. петков says:

    някои корпорации умишлено забавят мигрирането към по-нов браузър, за да блокриат възможността за ефективно браузъване в модерните социални AJAX уеб сайтове на (очевидно по тъпите си) служители
    а за гугула дори и да са си били с хром ако не са сложили новия експлодър са си били с разтворени бузки за китайчетата, но за да сработи експлойта вероятно е бил активно изпзолвания браузър IE6.. lol wh

Leave a Reply

CommentLuv badge