Навлизане в xmlrpc

От няколко дни (по-скоро нощи) мъча xmlrpc протокола и по-скоро неговата свързаност с така нашумелите в днешно време блогове.

В крайна сметка го преборих! Вероятно тази вечер българският каталог за безплатен софтуер ще стане пълноправен член на общността даваща достъп до протокола pingback работещ върху xmlrpc.

За какво става дума? Какви са тези съкращения дето ги дрънкам? Всъщност всеки един блогер без да знае използва протоколите pingback или trackback. Те дават възможност на авторите на блогове, които биват цитирани, да получават известие за това, че са били цитирани.
Или с по-ясни думи: когато някой блогер постави в своя блог линк към статия на notrial.info, то неговият блог автоматично ще информира noТrial за този пост. В последствие от това в цитираната статия най-отдолу ще се появи линк към сайта на блогера.

Системата за сега работи тестово и е възможно да дава бъгове. Не се използва готова система/софтуер и с времето ще се добавят всички екстри. Функционалността за сега е съвсем базова.

Едно линкче за проба: Софтуер удвоява P2P скоростите

Leave a Reply

CommentLuv badge