Искайте си билетчето!!!

Случвало ли ви се е да влезете в маршрутка и да не получите билетче от водача?
Наясно ли сте, че сумата от 1лв 50ст, която сте дали на водача, отива директно в сивата икономика?* До момента никога не ми е пукало, но всъщност днес направих една много интересна връзка. Причина за това, бе новината за прекратяване на договорите на седем маршрутни линии в София. Маршрутните линии ще бъдат затворени поради нерентабилност.

Интересен момент от текста на новината:

От маршрутните компании предоставили в общината справка за разходите по дейността си, според която се налагало увеличение на цената на билета за маршрутка.

След като парите ни са отишли в сивата икономика, то и справката е била занижена, което ще доведе до затваряне на линиите. Това няма да се случи, ако си искаме билетчето, което се явява и касова бележка. Да не забравяме, че то е и нашата застраховка!

* Изключвам случаите, когато водача след края на работния ден къса билетчета равни на сумата заработена през деня. Дали има такива?

6 Responses to “Искайте си билетчето!!!”

  1. UZUMAKI says:

    Добър съвет, който се повтаря от години.

  2. Веси says:

    Ама те шофьорите дават ли изобщо билетчета? От една година ползвам маршрутка всеки ден и за това време да съм получила максимум 10 пъти билетче. Ако си поискам, от отсрещната страна казват: “Мани тая работа, остави ме да карам” или нещо от този род … а отношението им е под всякаква критика …

  3. Krassi says:

    Моля прочетете за патентния данък и трнаспортните услуги с какви данъци се облагат

  4. МониХ says:

    Ами защото никой не се интересува и не се прави контрол.Не трябвали да се правят проверки и хората ще си взимат билети и пазят за да не ги глобяват .Иначе като съм платил и се возя.Кой е собственика и не се интересува за реализацията??? Ако е шофьора негова си работа приходи разходи плаща ли данъци той отговаря според законите.Ако няма контрол и закони заначи такива са интересите на някой.Лесно е ако искаш….

  5. Stefan says:

    Аз пък ползвам градски транспорт,по принцип,но ми се случва нерядко да пътувам с маршрутка и за тези две години откакто за първи път се качих на маршрутка не съм виждал билетче…аз току-що разбрах,че такова нещо съществува..

  6. Марто says:

    Krassi, не разбрах какво имаш предвид? Какво трябва да прозрем от твоите думи и насока?

Leave a Reply

CommentLuv badge