Менажиране на уеб проекти

От няколко години ми се върти в главата решение на сериозен проблем, който с времето става все по-голям.

Всеки собственик на уеб проект има нужда от сериозен инструмент, чрез който да може да следи десетките стойности отнасящи се към даден проект. Има хиляди уеб сайтове предлагащи информация за PageRank и BackLinks, има десетки offline инструменти предлагащи възможност да си следите позициите на ключовите думи за вашия важен проект – било то собствен или на клиент. Още повече са броячките, който ви дават възможност да следите трафика по ключовите думи. Има и много уеб сайтове предлагащи менажиране на финансовата информация по проект.
За доброто менажиране на един проект всички тези инструмент са важни, но е доста досадно обикалянето на 3-4-5 сайта и пускането на още 2-3 програми за да се следят всички параметри. Ами ако ни се налага да следим повече от един проект? Става пълна лудница!
Това е и проблема – следя информацията на няколко уеб проекта и с всеки нов става все по-трудно. Е, вече не ми е защото разработвам wms-tools.com, чиято цел е максималното улесняване на изброените по-горе дейности и заместването на всички сайтове и програми.

Днес wms-tools.com минава в следващата версия (4.0) с добавянето на нов инструмент, чиято цел е улесняване на процеса на менажирани на финансовите ресурси за всеки проект (приходи и разходи).

Прези няколко месеца мислех, че имам няколко печеливши проекта, но реших да си направя проста сметка за разходите: хостинг, домейни, реклама, статии, линкове и т.н. всякакви разходи. От друга страна пък седят приходите: от продажба на линкове, adsense и тн.
След като дръпнах чертата се оказа, че съм бил в неприятна грешка – от уж печеливши проекти излязох на минус. Тогава се замислих колко важно е да съм наясно какви приходи и разходи правят тези проекти. Така се роди идеята за “Project Accounting” – инструмент за менажиране на финансовите ресурси.

За да се запознаете с новия инструмент можете да изгледате това видео

Leave a Reply

CommentLuv badge