wms-tools.com v1.0.2

Ето какво се случва с Webmaster & SEO Tools.

Първо проекта вече не е част от notrial.info (st.notrial.info) – изначало беше грешка да го слагам на субдомейн, но тогава идеята беше проекта да тръгне и използвах вече готовата система за регистрация и логин.

Дойде време да се отделят двата проекта и st.notrial.info вече пренасочва към новия домейн: wms-tools.com. Заедно с домейна смених и хостинга, и проекта вече се намира при хост.бг, което се оказа сериозен проблем! Наложи се сериозно пренаписване на роботите, които събират информация. Пренаписването им бе планувано, не толкова екстремно скоро:) Все пак под пара последните две вечери свърших доста работа.

Сегашната структура на проекта е централизиран сървър, който разпределя заявките към различни нодове, които от своя страна събират и агрегират данните. След което ги предоставят на централния сървър.

На централния сървър се извършват минимална част от операциите по събиране на данните. Основната дейност се извършва от нодовете, чиято бройка може да бъде увеличавана по всяко време. Към момента те са точно 10 и за сега не предвиждам увеличаване на бройката, тъй като това е свързано с инвестиции, а проекта все пак е безплатен!

Премесването на хостинга коства известно забавяне в агрегирането на инфомрацията и опашката се понапълни, но до 12 часа очаквам тя да влезе в норма. Ето и графика (с помоща на rrdtool) на опашката:

Колкото по-близки са стойностите до нула, толкова по-малка е опашката

Веднага прави впечатление липсата на сървъра за близо 25минути – все още няма официално инфо от хост.бг за липсата на свързаност към тях по това време.

Най-много работа имат краулерите на Алекса и тези за домейните, тъй като тях ги пуснах едва тази вечер.

За сега местенето е успешно, надявам се да няма скрити бъгове 🙂

Съвсем скоро сайта ще бъде отворен за свободни регистрация – за сега е затворен само за желаещите да го тестват.

Leave a Reply

CommentLuv badge