Симптоми на свински грип

Тъй като всяка година хората изпадат в истерия покрай все някой нов и модерен щам на грип. То не беше птичи, то не е свински грип.

Кратко проучване от страна на човек вади интересни , потвърждаващи мнението ми, факти.

На кратко ще цитирам:

“В България регистрираните смъртни случаи от свински грип са по-малко, отколкото при сезонния грип.
Превенцията е чрез носене на маски и честото миене на ръце. Засега лекарите твърдят, че вирусът не е по-тежък от един обичаен грипен вирус и не е нужно хората да изпадат в паника при споменаване на свинския грип.”

Обърнете внимание на първото изречение – това е факт, но друг е въпроса защо държавата закупува скъпи ваксини. Доказано: вирусът се повлиява успешно от препаратите тамифлу и реленца

Само кратко търсене в Интернет е достатъчно за да ви отдвете до статии като тази или тази, в която се посочва достатъчно полезна информация. За разлика от информацията в медийте, които целят единствено евтина сензация!

3 Responses to “Симптоми на свински грип”

 1. Yanko says:

  Марто,

  Благодаря за споделената информация по въпроса.
  Абсолютно си прав, че правилното поведение изисква човек да се информира и да не се подава на разни медийни провокации, чиято цел е да насочат общественото внимание към точно определени скъпоструващи фармацевтични продукти и препарати , от който печелят техните производители, дистрибутори и тези, които ги рекламират и продават.

 2. Крава и свиня си говорят. Кравата:
  -Нещо да не си грипав?
  -Да, бе, да не си луда?

  🙂

 3. Интересен факт – не знаех за сезонния грип.

Leave a Reply

CommentLuv badge