Причината за днешния срив на БТК/Виваком

Няма как да не сте забелязали не работещите банкомати и всякакви устройства работещи през интернета на БТК.

Както стана ясно имало е срив, но каква е била причината? Истината е съвсем проста и се крие зад преименуването на компанията!

Странно нали? Не! Всъщност е съвсем просто:) След като компанията реши да слее своите подразделения БТК и Vivatel се наложи естествено да бъдат премахнати старите лога и заменени с единно – това на VivaCom.

Каква е връзката?

Връзката е младата стара колежка, която решила да позабърше запрашените префърцунени мебели и смени стикерите от тях в прашната стаичка на очилатите сервитьори. Сервитьори казвали на ония смахнати типове, които уж работили в сървърното, пък се мръщели като им направиш поръчка за кафе. Същите тези сервитьори наричали мебелите си със също толкова странните имена “машини”,”пръчки” и тн.

Какво е виновна колежката, че вадила суичовете един по един и им лепвала хубаво ново стикерче “VIVACOM”!

18 Responses to “Причината за днешния срив на БТК/Виваком”

  1. Geo says:

    Точно днес ходих до банката да си вадя нова кредитна карта и… ядец. После банкомата като ми отказа пари, реших, че ПИБ са виновни, а то къде било разковничето 😀

  2. Пешо says:

    Хахахаха, сигурен бях, че е някаква глупост, но това и не съм го предполагал. Пет банкомата ми отказаха пари и в 2 банки не успях да си сварша работа заради тази красавица …

  3. pedal dolen says:

    ave pedal alo sobstvenika na temata ti 4uiii ko gvorish be pedal

  4. Марто says:

    Това последното много се чудих дали да го пусна, но вкрайна сметка уважавам мненията пък били те и от разни нетрезви админи 😉

  5. Марто says:

    Целия пост е авторска хумористична измислица и няма нищо общо с истинските причините, заради които Vivacom не предоставяха пълноценно услугата си.

  6. мислещ says:

    Ха ха, интересно е, че винаги има кой да повярва … 🙂

  7. Svetoslav says:

    Пич,
    имаш готино чуство за хумор.
    А нищо чудно и да си много близко до реалните проблеми в БешеТеКа. Там само чистачките все още работят.

  8. CHILIEV says:

    Незнам как може някой толкова категорично да твърди причината за срива на БТК, при условие че е чиста проба “съчинение на тема”…

  9. MacTeP says:

    На хората масово им липсва чувство за хумор… може ли такова нещо питам аз

  10. schwe says:

    gg, pi4! men me izkefi tozi wariant i si mi zwu4i dostoweren 😉

  11. Критичен says:

    Охооо какво има да се случва още в БТК /защото под това име е регистрирана в съда/,а не VIVACOM тепърва ще разберете.Ако си спомняте собственика е американска застрахователна компания на която и дадоха от федералния резерв доста голяма помощ а те си я раздадоха за бонуси.Така си раздават печалбата и тук между шефовете а съкращават техническия персонал и нали се сещате ,че техниката работи на магия.Само ако знаехте и как нарушават общите условия между абонатите и компанията ще кажа само ,че след втория ден на неработещ телефон трябва да връщат на потърпевшия от абонамента,но те са хитри и пишат дата за посещение без абоната да е заявил дата или пък аконе могат да се справят тогава сами си закриват повредата ,че абоната отсъствал от дома си.Пълна отврат е в тая компания а пък в продажбите сложили някакви младоци дето не знаят за какво са там.

  12. Марто says:

    Критичен, ти знаеш ли голяма компания в БГ където да се ценят кадрите?:-)

  13. Mirkov says:

    Нямаше DNS-и… Какво толкова станало. Слагате си opendns и няма грижи 🙂

  14. Митко says:

    А чухте ли обяснението по ТВ на “официалния” говорител на БТК… оня с херпеса на горната устна? То беше: “имало било бъг в софтуеъра!”
    Бахмааму и софтуеъра щом целия трафик на един телеком зависи от него! Ебахти и бъга!!!
    Да каза нещо конкретно? Widows, Linux, Unix, IOS? Неееее!! Не очаквайте нищо конкретно.
    По идиотско обяснение не бях чувал… целта е измиване на ръцете и прехвърляне на вината на СОФТУЕЪРА… т.е. на “някой си”.
    Крайно време е някой да започне дела за пропуснати ползи и да разклати тоя “колос” дето не само дере кожите на всички в БГ (пряко или косвено), ами си позволява лукса да се ебава с тези от които си вади парите!!!!

  15. Naistina e bug. Informacia izteche otdavna , realnata prichina e ( sega shte se smeete ) e che edin ot slujutelite na BTK e vkluchil dve karti za wireless neta na BTK ednovremenno v laptopa si i tova e dovelo da sriva v cialata sistema.

  16. interpres says:

    Това е най-смисленото обяснение, на което попаднах! 🙂

  17. Хей, според мен не беше бъг! Не мислите ли, че това се случи точно малко след като се трансформираха. Не знам дали знаете, но има доста проблеми във Виваком – доста народ са съкратили,

    Мисля си, че е било хакерска атака

  18. Марто says:

    Никой не е споменавал бъг 🙂
    BTW забравил си едно ‘l’ в урл адреса си.

Leave a Reply

CommentLuv badge