Внимание: Нова измамна схема на операторите (Globul), която цели да ви набъбнат сметките

gamespaceНова измамна схема развиват мобилните оператори(конкретно Globul) в България! За да се предпазите четете внимателно и не се доверявайте на “Безплатни” неща предлагани от мобилните оператори – такова нещо като безплатно няма и цели само да захапете кукичката!

За какво става дума? За новото предложение на Globul, което току що получих като SMS: “Dnes abonanite na GLOBUL uchastvat v razdavaneto na 2000lv vaucheri v GAME SPACE! Vlez bezplatno kato otgovorish s ISKAM na tozi SMS(0lv) info: gamespace.bg”

Къде е измамамта? Измамата е там, че в този кратък и напоителен с “важна” информация SMS не се съдържа основната набутка, на която ще станете абонати, ако отговорите на този безплатен SMS. Ето ви цитат от общите условия на играта -десетки страници които не вярвам някой да си направи труда да прочете, подлъган от мега промоцията на GLOBUL и GAME SPACE (пускам го с печатните им грешки):

7. Потребителя ползвауслугата GameSpaceс първоначален едноседмичен безплатен абонамент,след което преминава към платен седмичен абонамент, ако изрично не прекрати абонамента си преди това. Заплащанетона платеният седмичен абонамент става директно, като обявената сума се добавя към месечната фактура, която мобилният оператор издава на потребителя. Заплащането от портебители на предплатените услуги на операторите, става отново директно, като обявената сума се приспада от наличността в акаунта им, към момента на тарифирането.

3. Цени
Цената на седмичен абонамент за услугата GameSpace e 2,40 лв с ДДС.

Днес се празнува, като на масата се слага риба – явно и от Globul са решили да си напазарят малко рибоци!

Update: За да се откажете от услугата трябва да изпратите SMS със съдържание STOP на номер 8884. Благодаря на Веселин Алексиев за информацията за деактивиране на услугата.

17 Responses to “Внимание: Нова измамна схема на операторите (Globul), която цели да ви набъбнат сметките”

 1. Това си плаче за заблуждаваща реклама…И не им е за първи път, ако помня добре…

 2. Стоян says:

  Да, само че явно добре се измъкват, или имат сериозни адвокати, именно на Глобул преди около 2 месеца съпругата ми получи известие от фирма за събиране на дългове че има 2 неплатени сметки (от телефон който е спрян преди 3 години) Точно когато спряхме картата попитахме имаме ли неплатени сметки, те отговориха не (присъствах и аз) …а получихме известие от фирмата за задължения че имаме 2 неплатени вноски (разбира се не пазим бележките – тъй като сме сигурни че сме се разплатили) ….така платихме още веднъж сметката за 2 месеца ………..

 3. Milena says:

  Здравейте, искам да изкажа възмущението си от Globul, вече Telenor . Продължават да изпращат тези заблуждаващи и подвеждащи смс-и към потребителите въпреки, че вече много хора пострадаха от тях. Не мога да си представя какви суми издърпват от сметките на обикновените потребители, които плащат сметки и за неизползвани от тях услуги, които са им `пробутани` чрез умело изработена стратегия за точене на сметки.

  Това е повече от скандално и не прави чест на такава престижна и печеливша компания да прави такива схеми и номера.

  Да не говорим как винаги напомнят с смс, за неплатена сметка, но не се праща смс, когато се изразходят безплатните минути за разговори от съответния абонаментен пакет.

  Моля институциите да обърнат внимание на това безобразно отношение към милионите им клиенти.

 4. Trabzon Satılık Daire says:

  thanks
  Точно когато спряхме картата попитахме имаме ли неплатени сметки, те отговориха не

 5. tqna says:

  i men me opariha gadovete smetkata mi narastna s 10lv .Blagodarq vi za infoto toku 6to deaktivirah tozi burlio4

 6. Radostina says:

  Благодаря за информацията най-сетне разбрах какви са тези сметки и важното е че ми помогнахте да разбера как да ги спра

 7. viktor says:

  добре сега мога ли просто да игнорирам смс-а без да пращам нищо? (тоест сега като са ми го пратили нужно ли е да пращам тоя смс с текс стоп или не е задалжителноя{тоест ще ми взима ли пари или не без да бутам нищо})

 8. Emi says:

  Дъщеря ми от известно време не е в България. Картата и не е в телефон и въпреки това й плащам сметки с тази предплатена услуга, която тя твърди, че никога не е пожелавала, нито е пускала sms. И така свързах се с оператор на Telenor и ми беше обяснено за тази деактивация със STOP на 8884, обаче можело да стане само когато това бъде направено от България. Дотогава ще си плащам ей така за едното нищо. Моля някой , ако има мнение по въпроса как да се оправя да пише.

 9. Svetla says:

  получих от 8884, хем го прочетох и продължи да ми мига на дисплея като непрочетено, докато не го изтрих, Егати нахалните sms-i

 10. Aндриан Стойчев says:

  току що получих същия СМС , само че явно вече и МТЕЛ са се включили в шашмата ( аз съм абонат на МТЕЛ) , винаги игнорирам подобни СМС- и ( КАКТО И ВСЕКИ ТРЯБВА) защото е поредната простотия която можете да си набавите и използвате безплатно. Единствените на които обръщам внимание са СМС-и от сорта на такива в които участвам в томбола с точките си от Мтел Клуба тъй като съм дългогодишен абонат и имам много

 11. Лилия Иванова says:

  Днес и аз получих предложение от GAME SPACE и нямаше да му обърна внимание, ако преди два дена не бях изрично поръчала на Теленор да спрат всякакви рекламни съобщения към този номер, защото ще се ползва от дете. Отговорът на оператора беше, че това било съобщение от външен изпълнител, който само ползвал мрежата им…Все пак бяха любезни и ни разясниха за STOP SMS-а. Добре, че телефонът още не е в детето!

 12. Ставрев says:

  И мтел имат подобна простотия на която доста хора кълвът,мой близък е вътре с близо 50лв заради тези глупсти.

 13. Pamela says:

  Molqq vi pomognete mi kak da na pysna igrata ?? Ne stava taka kakto ste obqsnili

 14. bac si says:

  Здравейте, искам да изкажа възмущението си от Globul, вече Telenor . Продължават да изпращат тези заблуждаващи и подвеждащи смс-и към потребителите въпреки, че вече много хора пострадаха от тях. Не мога да си представя какви суми издърпват от сметките на обикновените потребители, които плащат сметки и за неизползвани от тях услуги, които са им `пробутани` чрез умело изработена стратегия за точене на сметки.

 15. Хасан Хюсейнов says:

  Здравейте.При мен се получи същият гаф .Отворих приложението Huewei Hi Link,което обслужва 4G WiFi на ТелеМор на втора страница и чета в заглавието “Вие активирахте абонамента за играта Gamespace……” или респективно казано”Ние Ви откраднахме 5 лева ….”.И се чудя дали няма някои кадърни адвокати да им се спретне едно Мега дело на ТелеМора,казано обикновено Колективен иск срещу компанията.И най добрите допускат грешки.Тези измамници разчитат на това,че никои няма да се заеме с тях.Най добре е да бъдат изритани като EON.В края на крайщата ще се наложи на Анонимните да бомбят сайта на самата игра.

 16. ББ says:

  И още продължават мошениците телеморски

 17. Phòng Khám Nam Học Hà Nội says:

  Благодаря за информацията най-сетне разбрах какви са тези сметки и важното е че ми помогнахте да разбера как да ги спра

Leave a Reply

CommentLuv badge