Понеделник сутрин

Всъщност си отива съвсем към обяд, но за мен си е сутрин. Всичко преди обяда (не времето, а действието) си е сутрин!

Казват, че ако трети ден не ти се работи, то е сряда. А понеделник? Това е деня, в който все още не мога да кажа, че не ми се работи (особено преди обяда).

Последните няколко понеделника забелязвам сериозен спад на спама. Предполагам дължи се на това, че спамерите набързо преизпълниха плана предния месец и сега са на море. Трябва по-често да го правят – само няколко десетки излишни мейла за уикенда!

За мое съжаление (кой както си го направи) събота и неделя трябваше да прекарам пред конзолата в опити да възстановя огледалния сървър на noTrial.Info. За синхронизация използвам ftp и група от скриптове, които следят за нови версии в сайта и автоматично ги свалят. Проблема, е че софтуера разполага и с някой неприлични възможности да трие излишните файлове… След някой размествания в събота се оказа, че съм пропуснал да променя част от конфигурацията на синхронизиращия софтуер и той е започнал да черпи инфо от една празна директория, съответно при опита си да изпразни и директорията на мирора, затри голяма част от файловете.
Към момента сървъра се синхронизира правилно и до часове очаквам да е напълно активен.

Както обиквено тази събота и неделя блог и новинарското общество не спи (за разлика от мен) и бълва тонове полезна информация. Ето и някой подбрани, на които попаднах:
Кажи БЛАГОДАРЯ
Би Би Си пак стана главен враг на държавата. СЕМ ги забраниха
БГ суперкомпютър ще изследва гени и ще дава точни прогнози за трусове
Хакнати са част от сървърите на проекта Fedora

Leave a Reply

CommentLuv badge