Random Image widget

На никого не препоръчвам да използва оригинала на “Random image widget” писано е от програмист първокласник, с двуседмичен опит с php! Няма такова тегаво приложение – трябваше да пренапиша части от кода за да се изпълнява за приемливо време.

В оригиналния си вид уидгета прави X на брой еднакви дейности (X е броя на постовете в страницата), вместо само веднъж. Като всеки един цикъл отнема 160мс (при 10 поста това са 1.6 секунди отгоре). Друг е въпроса, че няма никаква логика сорса да се изпълнява за всеки пост при положение, че уидгета е настроен да се използва само в сайд бара!?

След вкарване на няколко допълнителни проверки уидгета започна да се изпълнява само колкото пъти е нужно (веднъж) и времето за изпълнението му падна до 160мс. В крайна сметка след вкарването на още малко допълнителен код общото време необходимо за уидгета падна до “0.000493 seconds“.

Това е поредният плугин, в чийто сорс се заглеждам и все повече се уверявам, че всичко около уордпрес е една огромна боза.

Ето и малко от предишния ми опит с WP:
timestamp в текстово поле?
StatPress поддръжка на кирилица

One Response to “Random Image widget”

  1. bubsss says:

    За съжаление си много прав, повечето плъгини, на които съм попадал са минавали под ножа за да станат за нещо… Ама тва не виждам кво те учудва то и самия WP е доста голяма боза, а ти очакваш читави добавки 😉

    btw: честито за новата визия, така е определено по-добре 😉

Leave a Reply

CommentLuv badge